Trondheim - byen vår

Kan æ få vis dæ by'n æ bor i veit æ du vil bli glad i'n Vil du bli med gjennom by'n æ går tur i ska du nok trives bra i'n - Idar Lind 

Vi er så heldige at barnehagen vår er plassert midt i Trondheim. 

Trondheim er en historisk by. Trondheim er en kulturby. Trondheim er den teknologiske hovedstaden i Norge. 

Fra barnehagen på Kalvskinnet er vi på historisk grunn. 
Vi er midt i Trondheim og med buss og trikk kommer vi raskt ut i marka og til Trondheimsfjorden.

Vi kan rusle til Fattighuset der "Adrian Posepilt " levde og måtte tigge for å overleve. Vi kan besøke Nidarosdomen og la oss overvelde akkurat som Kristin Lavransdatter. Så går vi til Marinen for å leke, og når vi blir tørste, kan vi drikke av Olavskilden. 

Vi er i gangavstand til Bakklandet. Vi rusler over Gamle Bybro og Lykkens portal og videre ned til Gåsaparken hvor vi kan kaste stein eller "spøtt"i i Nidelva. 

Neste dag kan vi dra til havna på Skansen og se på båttrafikken, eller gå videre over strandpromenaden mot ny arkitektur på Brattøra. Strandpromenaden som går fra Gulltannaog til Skansen krysser kanalen i ei svingbro. Like ved den svingbrua er det en jernbane bro som vipper opp når båter skal passere. Det finnes bare 3 av denne brua i verden. Brua er vernet. 

Teknologisk hovedstad
Vitenskapsmuseet ligger også et steinkast unna barnehagen.

Sammen med Birralee International School har vi forskningsuke der vi får besøk av forskere fra NTNU. Vi besøker ofte Vitensenteret og Folkebiblioteket,  

For å lære realfag  holder vi hverandre i hendene rundt et stort, gammelt tre og måler omkretsen. 

Kulturbyen
Trondheim Kunstmusem ligger rett over gata. Der har vi vært mange ganger for omvisning og for å få prøve oss som kunstnere selv i atelieret. 

Vi får besøk av UKA, vi blir invitert i Nidarosdomen til jul, vi koser oss med utekonsert på Trondheim Jazzfest og opplever mange gode øyeblikk på vandring i by'n.

"Å litjvisa mi vart en kjærlighets sang
T By'n som æ ein gang ble født i
En by som har hjerte å rom for så mang
Å ei utmerket elv t å spøtt i
Det fins dæm som reise å kjike sæ om
I London å Wien, i Neapel å Rom
Men det e bare for det at dæm veit itj at dæm
Har ett paradis her hjæm"

- Otto Nielsen